Tratamente anti-aging faciale cu OXIGEN HIPERBARIC

Intr-o epocă orientată spre sisteme tot mai evoluate și mai puțin invazive, ingineria biomedicala vine să răspundă cerințelor tot mai mari din domeniul esteticii exploatând unul din elementele indispensabile vieții: oxigenul.

De efectele sale biologice asupra țesuturilor, medicina vorbeste clar: multe sunt patologiile actualmente vindecabile cu terapia oxigenului în camera hiperbarică presurizată de 2-3 ori față de presiunea atmosferică normală. Trecerea de la medicina la estetica nu a fost decat un pas.

Aplicată inițial în America, folosirea oxigenului hiperbaric a ajuns și în Europa, fiind utilizată atât de VIP-uri, personalități, cât și de persoanele obișnuite.

În ce constă tratamentul cu oxigen hiperbaric ?

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este o tehnică de infuzie percutanată de oxigen și principii active, prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care transformă aerul în oxigen pur, hiperbarizaându-l (aducându-l la o presiune superioară față de cea atmosferică de 1 bar). Din compartimentul hiperbarizant pleacă un manipulator asemănator unui pistol pneumatic care pulverizează gazul astfel obținut pe piele cu un sistem de intensitate graduală stabilită de operator.

Conform studiilor făcute de fizicianul Von Ardenne (1990), procesul de îmbătrânire este determinat de scăderea aportului de sânge la țesuturi, determinat la rândul său de un deficit al circulatiei sanguine la nivelul vaselor capilare periferice. Alte studii au demonstrat ca numărul vaselor capilare active se diminuează odata cu înaintarea în vârstă. Studii recente au demonstrat că straturile superioare ale pielii sunt în exclusivitate alimentate de oxigenul din natură, iar cercetătorii de la Clinica Universitară din Berlin au demonstrat că oxigenul activ topic favorizează microcirculația și metabolismul cutanat. Stresul, radiațiile, poluarea, bolile sunt factori care agresează vasele microcapilare dând naștere unui proces de degradare a colagenului și elastinei. Oxigenarea pielii înseamnă revascularizarea ei, refacând-o sănătoasă, tonică, luminoasă. Dacă primul beneficiu al tratamentului topic cu oxigen hiperbaric este o revitalizare directă a pielii, un alt beneficiu este că oxigenul hiperbaric este și un potențiator metabolic și transportator de substanțe active (acid hialuronic, colagen, antioxidanti, vitamine) în straturile dermoepidermice. Putem trage deci concluzia că marele succes de care se bucură această tehnică în toată lumea se datorează atât puterii oxigenului cât și acțiunii substanțelor anti-aging vehiculate.

Produsele cosmetice de suport la tratamentul cu oxigen hiperbaric sunt serurile Forlle’D, produse in Japonia dupa o tehnologie nano-moleculara..

Distribuie:
Contacteaza-ne pe WhatsApp