Tratamente corporale prin PRESOTERAPIE MEDICALĂ

Presoterapia este o metoda terapeutică utilizată în mod obișnuit în fizioterapie și în medicina estetică și care, pe lângă un masaj specializat, stimulează circulația sângelui prin presarea unor zone diferite ale corpului. Presoterapia este una dintre cele mai bune metode complementare de a scăpa de celulită, de a remodela corpul, de a elimina toxinele din organism și de a scăpa de picioarele umflate, grele și reci. Presoterapia are efecte deosebite în slăbire, ajutând la eliminarea fiziologică a cantității de apă în exces din organism.

Aceasta tehnică – presoterapia – utilizează aer ce umflă elementele de tratament ale sistemului cu o presiune determinată, potrivită zonei tratate, tehnicii alese și problemei medicale.

Un prim beneficiu al presoterapiei este reîntoarcerea venoasă necesară acelora dintre dumneavoastră care au o circulație deficitară manifestată prin picioare reci, crampe și cârcei nocturni. Inima pompează sângele către picioare însă, pentru ca efectul să fie invers, pentru a ajunge din nou la inimă, sângele luptă cu gravitația. Pentru ca acest lucru să se întample în mod corect, dumneavoastră ar trebui să petreceti zilnic câteva minute cu picioarele ridicate mai sus decât nivelul capului. Și, cum programul zilnic este din ce în ce mai încărcat, petrecând tot mai mult timp la birou și în mașină, vă sfătuim să apelați cu încredere la presoterapie, ce va realiza acest lucru pentru dumneavoastră.

Un alt beneficiu este cel al drenajului limfatic. Atunci cand acizii grasi din organism sunt fie topiti, fie mobilizati prin diverse proceduri, cel mai bine pentru corp ar fi ca aceștia să fie  eliminați prin drenaj pentru a preveni redistribuirea lor în alte zone ale corpului. Eliminarea acestor toxine devine astfel o necesitate.

Centura abdominală este extrem de utilă prin masajul circular pe care il realizează și prin faptul că ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal. De altfel, una dintre indicațiile terapeutice ale acestui procedeu este și constipația, cunoscându-se faptul că, prin ședințe săptămânale, se ameliorează metabolismul și se ajută la întărirea sistemului imunitar.

Presoterapia mai este utilizata în tratarea celulitei, a flebitei, în fizioterapie, în acțiuni de vindecare sau de cicatrizare a țesuturilor, de exemplu după intervenții de genul lipoaspirației sau în relaxarea organismului.

Fiind un procedeu blând, presoterapia poate fi folosită chiar și în cazul femeilor însărcinate (doar pentru picioare, bine înțeles), ameliorând starea picioarelor grele și umflate.

Recomandăm 2-3 ședințe pe săptămâna cu durata 20 – 40 minute, în funcție de zonă și problemele existente. Este necesar sa purtați un costum special pentru presoterapie pe durata ședintei.

Pentru întreținere, după finalizarea tratamentului, este recomandată o ședință de presoterapie pe săptămână.

Indicații pentru presoterapie:

• stimularea circulației venoase și limfatice
• reducerea progresivă a celulitei
• favorizeaza eliminarea excesului de grăsime
• îmbunătățește nutriția și restabilește elasticitatea pielii
• previne trombozele
• după intervenții cosmetice chirurgicale pentru a restabili circulația în zona afectată, după liposucție și liposculptură
• circulația proastă, picioare reci
• tranzit intestinal lesneș, constipații
• acționează global împotriva stresului și induce starea de bine !

Contraindicații pentru presoterapie: infecții acute, tuberculoză, tumori maligne cunoscute sau suspectate, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă netratată medicamentos, pacemaker, tromboză venoasă acută profundă, tromboflebită acută, dermatita, insuficiența renală, astm, hipertiroidie, vagotonie.

Distribuie:
Contacteaza-ne pe WhatsApp