Tratamente de remodelare corporală prin MASAJ MANUAL

ARTA MASAJULUI

Masajul este un procedeu de acțiune mecanică a terapeutului asupra țesuturilor corpului pacientului cu ajutorul mâinilor sau unor aparate speciale.

Masajul reprezintă o metodă eficientă pentru prevenirea bolilor, prelungirea vieții și încetinirea proceselor de îmbatrânire.
Masajul se poate aplica întregului corp sau doar anumitor parți ale corpului.

Terapia prin masaj promovează sănătatea, susținând propriile procese ale organismului și acționând benefic asupra corpului în întregime.

Masajul îmbunătățește circulația sângelui și limfei. Pentru ca întregul corp să fie sănătos, toate celulele sale trebuie să fie sănătoase. Celulele individuale ale corpului depind de o alimentare din abundență cu oxigen din sânge și cu limfă, deoarece aceste fluide aduc nutrienți și îndepărtează deșeurile și toxinele. Astfel, este usor de înțeles importanța bunei circulații pentru sănătate și efectul benefic al masajului pentru întreg corpul.

Masajul determină modificărîn structura sângelui, îmbogațindu-l cu oxigen cu 10 – 15 % mai mult. Masajul poate ajuta detensionarea mușchilor contractați și îi poate stimula pe cei slăbiți, flasci. Acest echilibru muscular poate ajuta postura și promova eficiența în mișcări. Masajul nu mărește în mod direct forța musculară, dar fortifică mușchii și îmbunătățește condiția fizică generală. De asemenea, masajul întinde ușor mușchii și țesuturile, sustinând menținerea elasticității lor.

Masajul măreste secrețiile și excrețiile corpului. S-a demonstrat că masajul mărește producerea sucurilor gastrice, salivei și urinei. De asemenea, are loc o excreție mărită de nitrogen, fosfor anorganic și clorură de sodium (sare), ceea ce mărește rata metabolică (utilizarea materialului absorbit de către celulele corpului).

Masajul echilibreaza sistemul nervos, calmându-l sau stimulându-l, în funcție de ce efect are nevoie individul în acel moment. Masajul îmbunătățește starea pielii, acționează în mod direct asupra funcției glandelor sebacee (uleioase) și glandelor sudoripare, care mențin pielea lubrifiată, curată și sănătoasă. O piele dură, lipsită de elasticitate, poate deveni moale și suplă prin masare.

Poate ca nu știați, însa masajul influențează și actvitatea organelor interne. Prin stimularea directă sau indirectă a nervilor care alimentează organele interne, vasele de sânge ale acestor organe se dilata și permit o alimentare mărită cu sânge.

Daca nivelul stresului și oboselii s-a intensificat, vă confruntați cu migrene sau insomnii, sau doar simtiți nevoia să vă deconectați realmente de rutină, va asteptăm la centrul nostru Boutique medical spa pentru un masaj relaxant și revigorant !

Masajul se efectuează într-o ambianță plăcută, cu muzică liniștitoare pe fundal și se folosesc uleiuri aromate. Durata masajului de relaxare este de aproximativ 50 de minute, este realizat de un kinetoterapeut și include masajul spatelui, gâtului, brațelor, coapselor, feselor, gambelor, tălpilor și la cerere, a feței și a scalpului. Masajul este realizat cu manevre specifice, de intensitate personalizată și relaxare totală.

masaj-roci-vulcanice

Distribuie:
Contacteaza-ne pe WhatsApp